ala…malu….

ade masa lagi 2 jam 30 minit nak balik..rase mase tak bergerak-gerak dari tadi…apela malang nasib aku, orang lain hari sabtu cuti, paling teruk pun half day, tapi aku full day!!! 8.30am hingga 5.30pm. bengang tak bengang??so dengan masa yang berbaki ni tentula aku tak begitu amanah untuk menjalankan tugas 100% dengan jujur..harus la aku akan banyak buat benda-benda lagha selang seli dengan keje sepatutnye..haha..as long as bos department tak kisah, beginilah aku sampai aku resign..Die sendiri kate die tak kisah asalkan keje aku siap follow dateline and tak buat salah..so aku pun setuju lah dengan syarat macam tu..

Sebenarnye hari ni tunang aku ajak pegi majlis kahwin orang kampung die..depan rumah die je..atas tujuan untuk memperkenalkan aku pada tuan rumah bahawasanye aku ni tunang die..tapi dengan sikap aku yang ala-ala pemalu dan suke berkerja la sangat maka aku pun tak pegi la undangan die tu..serba salah jugak..tapi kat ofis tak de orang..ofismate aku mc arini so aku kena standby la untuk membantu bos..(ok..alasan lagi)..sejujurnye aku malula..malu sangat-sangat..dah la ramai orang..selalu aku pegi mane-mane mak aku mesti ade..so mak aku akan jawab pertanyaan semua orang yang tanye pasal aku…if aku pegi dengan tunang aku, mesti la aku akan rasa insecure sangat-sangat..aku kne handle sendiri..aduhai..mestilah susah..kang aku terbuat muke kan memalukan..memalukan diri sendiri, memalukan tunang aku..aku faham aku kne lebih matured..tapi aku takut kene sindir, takut kene perli…tak normal kan aku ni..MAAAKKKK!!!tolong…..

macam manelah aku nak jadi bini orang…perkara macam ni pn aku belum boleh handle…tapi aku akan cube belajar slowly..mintak maaf ye tuan rumah sebab mengecewakan..saya sangat pemalu..insyaALLAH sampai masenye nanti akan kenal jugak..time tu nak kutuk pun kutuk la..tapi sekarang jangan..haha…hampeh tak??

p/s: mungkin tunang aku marah tak pun kecik ati..hmmm…

Advertisements