I’M A B.I.G G.I.R.L

Rasenye da lame sangat  tak update blog..serius rindu sangat zaman-zaman kelapangan dulu..rasa macam tak puas nak bersuke ria..tapi mase tak mungkin boleh diputarkan balik..so whatever pun still kne go thru dengan kehidupan sekarang..banyak da yang berubah..dan ape yang aku nak tekankan ialah I’m a ‘BIG’ girl now.. bukan sebarang BIG tapi memang betol-betol ‘BIG’. Takut tengok diri sendiri..sekarang bukan setakat naik 10kg je..lebih dari tu..kenape ea membesar sampai macam ni..?? PECAH REKOD HIDUP…adik kate sebab asyik makan kat kedai je..bak kate amy (BAKAL PENGANTIN BARU) yang disampaikan oleh mek shedot mungkin sebab makan terjaga..almaklumla duduk dengan family..hmm..mungkin jugak…nenek plak kate sebab h ati senang..ntahla…tapi yang pasti aku da insaf nak makan ikut selera macam gajah..giler betol..petua nak kurus sume macam otak ni tak boleh terima..so sangat la mustahil aku nak amalkan..then hari-hari aku merungut nak kurus..tah ape-ape la kan..

So, bermula saat ni kne ingatkan diri sendiri..kene kurus jugak before WEEK 23..Kalau tak mesti malu…KENE KURUS!!!! Kalau tak nak kne gelak..(bagi semangat kat diri sendiri)…

Misi nak menguruskan badan ni diisukan bila fikir hari tu makin dekat…ape ea hari tu???hehe..tekala kalau rajin nak fikir…kalau tak nak fikir kne la tunggu next post nanti..mungkin ade clue-clue yang boleh bantu dapat jawapan..hehehe…ape-ape pun aku memang dah nekad nak teruskan hasrat tu pada Week 23..so harap sangat Allah makbulkan dan aku capai ape yang aku impikan tu…

Ade sorang kawan kat kilang ni da try jusmate, almaklumla nak kawen bulan 5 ni.. sangat nampak perubahannya tapi jusmate tu sangat la mahal..1 kotak = 20 packet dengan harga RM200..perlu ke beli??dalam hati ni nak try sangat..tapi ‘die’ tak bagi..

“Biarla kurus secara natural….’’

Huh!!tah bila la kan..tak support langsung…xmo la badan mcm ni..tersekso den..nak jalan laju-laju pun termengah-mengah..alahai…apepun, kene jugak kawal nafsu makan!!lemak-lemak ni makin lame makin tepu..takut je kalau dah tak boleh kurus balik..

takmo jadi macam ni..takoot!!!

so..untuk sekian kalinye, aku berharap supaye berat ni xmakin bertambah…Alamak..bos da balik..kne la sambung buat keje..hehe…curi tulang update blog yang dah lame tak jengok..bile bos gi miting lame-lame nanti, kite jumpe lagi..bye.bye..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s